Schokkend experiment van 60 dagen: zo schadelijk is ‘gezonde voeding’

Er is een nieuwe film gemaakt over voeding in relatie tot suiker. De Australische acteur Damon Gameau overleeft gedurende 60 dagen op zogenaamd gezonde voeding die arm aan vet, maar rijk aan suiker is voor ‘That Sugar Film‘.

Voor het experiment verhoogde Damon zijn opname van suiker tot 40 theelepels per dag. Dat is slechts een beetje meer dan wat de gemiddelde tiener wereldwijd consumeert. Tijdens het experiment bleef de totale opname van calorie├źn even hoog als toen hij een gezond leven leidde.

Het schokkende aan de resultaten

Het opvallende aan de resultaten is dat Damon geen voor de hand liggende suikers opnam, zo schrapte hij ongezonde frisdrank, chocolade of snoep nog steeds van het menu. “De suikers die ik at, zaten in producten die als gezond bestempeld worden: lightyoghurt, muslirepen, ontbijtgranen, fruitsap en sportdranken. Als ontbijt nam ik magere yoghurt, ontbijtgranen en appelsap, wat goed is voor ongeveer 20 theelepels suiker.” Binnen drie weken voelde de voorheen gezonde Damon zich voortdurend moe en was hij lichtgeraakt. Toch voelde Damon zich nooit helemaal voldaan.

Een bezoekje aan de dokter

Een bezoekje aan de dokter bevestigde dat de acteur het begin had van vette leverziekte. “Al de suikers die ik at, zaten in producten die ouders aan hun kinderen geven en waarvan ze denken dat ze gezond zijn. Deze verborgen suikers hadden een erg schadelijk effect op mijn lichamelijke en mentale gezondheid.”
Zijn taille werd 10 centimeter breder door orgaanvet, hij was ook op weg om obees te worden. De man getuigde zelf dat hij ook mentaal minder stabiel was. “Suiker zit in 80 procent van de verwerkte voeding. De eerste stap naar verandering, is die suikers uit producten te bannen“, aldus Damon.

Bekijk de trailer van “That Sugar Film”


Bron Goedgevoel.be