Suikervrij recept: pepernoten maken

gezoet met kokosbloesemsuiker

Suikervrije pepernoten voor Sinterklaas maken

Aan de slag!

75-100 pepernoten
20 minuten in de koelkast
20 minuten in de oven
Ook lekker met chocolade topping!
Recept zonder suiker

Ingrediënten

  • 250 gr boekweitmeel
  • 150 gr kokosolie
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 ml amandelmelk
  • 25 gr amandelmeel
  • 3 druppels vanille aroma (biowinkel)
  • 1,5 th bakpoeder
  • 2 et speculaaskruiden (volle lepen)
  • 1 et agave siroop
  • 1 ei

Chocolade Topping

  • 50 ml amandelmelk
  • 45 gr suikervrije chocolade (lovechock)
  • 2 th kokosolie
  • 2 et rauwe cacaopoeder
  • 2 et kokosbloesemsuiker

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op circa 160 -180 °C.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Verhit de kokosolie in een steelpannetje, voeg de amandelmelk erbij en goed roeren. Voeg dit bij de droge ingrediënten in de kom, samen met 1 ei.
  • Alles goed kneden tot een beslag. Zet het beslag 20 minuten in de koelkast.
  • Draai kleine balletjes van het beslag (Tip: snij een balletje doormidden en leg de platte kant op de bakplaat/bakpapier)
  • Zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten

Chocotopping:
Als de pepernoten zijn afgekoeld kan je de chocolade topping maken

  • Doe alle ingrediënten in een pannetje en zet dit op een laag vuur zodat het langzaam kan smelten. Goed roeren ondertussen!
  • Haal de pepernoten door de chocolade saus en laat ze vervolgens in de koelkast af te koelen voor ongeveer 30 minuten.

Suikervrije pepernoten bakken voor Sinterklaas!Simpel om te maken met Sinterklaas, suikervrij en ook nog eens ontzettend lekker! Een beter alternatief dan de pepernoten van de supermarkt die boordevol slechte suiker en e-nummers zitten.

Smaakomschrijving: deze stevige suikervrije pepernoten / kruidnoten hebben een volle pepernootsmaak met een vleug speculaas!

Een heerlijk recept zonder suiker om van te smullen tijdens Sinterklaas en de feestdagen!